JAKTMARK

PAINTINGS


CUTOUTS


public art


>VARGFABRIKEN

EXHIBITION


>JAKTMARK

INSTALLATION


> levande arkiv

public art commission


> sånt som händer

exhibition


> gränsland

public art - installation


> beacon

exhibition


> du och vilken armé

installation


> den stora oron

exhibition


> VAD LETAR du efter

installation / exhibition


INFO

>CV

>STATEMENT

>CONTACT

>upcoming


JAKTMARK

installation

OLJA PÅ FORMSÅGAD MDF tredimensionella 

MARK: 122,5X122,5CM

FIGURER: CA 27X52X5CM

PORTRÄTT AV EN PLATS 2.0 NOT QUITE 2022


OM UTSTÄLLNINGEN

28 konstnärer har bjudits in till ”Porträtt av en plats 2.0” att arbeta med temat ”plats”, platserna valdes av konstnärerna själva och de har arbetat fritt med hur de vill gestalta den.


I utställningen finns en mängd olika material och medier bl.a. keramik, textil, måleri, ljud, trä, foto och performance. Bland platserna finns en farmor, en resa, en renovering, en höft, en gruva, en separation, en solnedgång, ett tvätteri, en jaktmark, ett inre rum, ett minne och många fler.

Under tiden fram till utställningen fick konstnärerna även svara på fyra frågor där svaren finns att se i ett samlat processarkiv i utställningen.


OM JAKTMARK


Jag har jägare i min släkt. De jagade djur.

Främst älg vars kött jag och min familj fick ta del av. Det mesta av köttet jag åt hos farmor var från älg. Jag vet inte om det var från området eller vem som hade skjutit den men jag kommer ihåg att jag såg ett jaktlag i skogen och dagarna efter hittade vi en magsäck från en älg på vägen. Farmor tyckte det var slarvigt och skulle prata med farfar om de skulle kontakta någon.

 

Jag har aldrig jagat. Inte annat än den inre jakten.

Efter framgång, kärlek, kunskap och något bättre. Haft driften och begäret. På något sätt har jag kopplat ihop det med mina minnesbilder från barndomen. Sett mig själv med gevär i hand och mossgrön mössa i skogen. Mina minnesbilder är dock föreställda. Jag har som sagt aldrig jagat. Jaktmark är mitt sätt att återskapa mina föreställda minnesbilder. Utforska hur en jaktmark kan se ut inuti men även ett försök att utforska den verkliga jaktmarken och koppla mig till platsen genom att gestalta den.