SLAGSMÅL

PAINTINGS


CUTOUTS


public art


>THE LEECH PARTY

EXHIBITION


>VARGFABRIKEN

EXHIBITION


>JAKTMARK

INSTALLATION


> levande arkiv

public art commission


> sånt som händer

exhibition


> gruvan sucka

site specific work


> gränsland

public art - installation


> beacon

exhibition


> du och vilken armé

installation


> den stora oron

exhibition


> VAD LETAR du efter

installation / exhibition


> BLUEPRINT

installation / exhibition 


> VI ÄR FLOCKDJUREN

exhibition


> VAPENBRÖDER

public art - installation


INFO

>CV

>STATEMENT

>CONTACT

>upcoming


slagsmål

installation / processutställning

8-14 aug 2022

OLJA PÅ FORMSÅGAD MDF tredimensionella 

galleri ekdahl KARLSTADSlagsmål är en installation som kommer finnas på Galleri Ekdahl 8-14 augusti 2022. Installationen består av skulpturala oljemålningar i olika skeenden av rörelse och färdigställande. De kommer under veckan utvecklas, skapas och förändras på plats i galleriet under galleriets öppettider mellan 9-17 varje dag, från måndag till söndag.

 

”Installationen har sin utgångspunkt i våldet. Det eviga och det ständiga. Närvarande både som underhållning, motion och som uttryck. Mitt första möte med våld var genom dataspelet Tekken. Spelet gick ut på att man var en figur som slogs mot andra figurer för att till sist bli krönt som segrare. Jag var aldrig särskilt bra på det men det var något med det besinningslösa som intresserade mig. Jag gick senare vidare mot andra dataspel som även dom, gick ut på att slåss. Dock med mer fokus på strategi och att de jag slogs mot var troglodytes och drakar. Nu för tiden spelar jag mindre våldsamma spel men jag ser fortfarande driften om det besinningslösa omkring mig. Jag vill utforska kroppens ganska smutsiga begär som tar sig i uttryck inom sport, i media och sent på nätterna. Antingen som skydd och attack eller som något vi kan konsumera. Oavsett så är det inget som kommer försvinna utan är mer som en urkraft vi måste tygla. Installationen Slagsmål är ett försök till detta. Ett säkert sätt att närma sig våldet. ”

 

 

Amanda Karlssons konstnärliga arbeten utgår från berättelser från en fiktiv verklighet vid sidan av vår egen. En verklighet skapad ur hennes uppväxt i Värmland kring mytologiskt berättande, arbetarklass och djupa skogar. Genom måleri, skulptur och rumsliga installationer utforskar hon vårt kollektiva psyke, individuella narrativ och det gemensamma sanningssökandet.


Amanda Karlsson (f. 1989) är uppvuxen i Karlstad, Värmland och är numera bosatt och verksam i Göteborg. Hennes verk har bland annat visats på Ebelingmuseet, OpenArt Örebro, Arvika konsthall och Ståhl collection där hon även var deras första stipendiat. Hennes offentliga gestaltningar finns i Norrtälje kommun, Falköping kommun, Göteborg stad och hon finns representerad i ett stort antal samlingar både i Sverige och internationellt.


facebookevent->

Galleri ekdahl->